כל מה שצריך לדעת על ארנבים
מוצרים לכלבים
מוצרים לחתולים
תרומה לארנבים
קוניפיק לארנבים
כופתיות ביהפר
משחקים לארנבים
2 (2)
3 (1)
תרומה לארנבים
קוניפיק לארנבים
כופתיות ביהפר
משחקים לארנבים
previous arrow
next arrow
מה צ'ינצ'ילות אוכלות? מה צ'ינצ'ילה אוכלת?

מה צ’ינצ’ילה אוכלת? המדריך המלא לתזונת צ’ינצ’ילות

תופתעו לגלות שגם בעלי צ’ינצ’ילות ותיקים לעיתים לא יודעים מה צ’ינצ’ילה אוכלת, או יותר נכון, כיצד להאכיל את הצ’ינצ’ילה שלהם בצורה אופטימאלית. לצ’ינצ’ילות מערכת עיכול עדינה והן זקוקות לדיאטה מאוד ספציפית שמאוד מזכירה את מה שארנבים אוכלים. למרות הדמיון לארנבים, התפריט שלהן הרבה יותר מצומצם. הן זקוקות למזון עתיר סיבים ועיקר תזונתן יהיה חציר. חציר טימוטי נחשב להכי מתאים, אבל גם חציר אורצ’רד, חציר הרים וחציר שיבולת שועל יתאימו. מומלץ לקרוא על מבחר סוגי חציר במדריך שכתבנו בנושא. יש להאכיל צ’ינצ’ילות בחציר ללא הגבלה. חשוב לציין שלא נותנים חציר קמומיל ולא שן הארי לצ’ינצ’ילות!

צ’ינצ’ילות זקוקות לכופתיות מיוחדות לצ’ינצ’ילות לתוספת של חלבונים ושומנים וויטמינים. אין לתת יותר משתי כפות של כופתיות ביום לצ’ינצ’ילות בוגרות. לצ’ינצ’ילות שעדיין לא הגיעו לבגרות מלאה (גיל 9 חודשים) רצוי לתת כמות כפולה של כופתיות. את הכופתיות רצוי לתת בשני חלקים, בבוקר המוקדם ובערב, שאלה שעות הפעילות של הצ’ינצ’ילות. חציר צריך להיות נוכח כל הזמן בשביל להימנע מקיפאון של מערכת העיכול. למרות זאת הן אוכלות פחות ובקצב איטי יותר ממכרסמים קטנים אחרים וארנבים, ולכן אין להיכנס לפאניקה אם לא רואים אותן אוכלות כל הזמן.

בחנות שלנו תוכלו המזון והמוצרים לצ’ינצ’ילות שלכם. כל האוכל לצ’ינצ’ילות שאתם צריכים כמו חציר, כופתיות מיוחדות חטיפים ועוד מהמותגים המובילים ביותר בשוק ומהאיכות הגבוהה ביותר.

דף לובי חנות לצ'ינצ'ילות
חנות לצ'ינצ'ילות - באנר מובייל

חציר לצ’ינצ’ילות – 80% ממה שצ’ינצ’ילה אוכלת

למעשה הכי קל לדעת כמה חציר יש לתת לצ’ינצ’ילה שלכם, מכיוון שתמיד צריך להיות חציר בכלוב ובאיזור המחייה שלה. צ’ינצ’ילות משתמשות בחציר כמקור מזון בראש ובראשונה, אבל אל תהיו מופתעים אם אתם מוצאים את הצ’ינצ’ילה שלכם מנמנמת על ערמת החציר שלה, מזיזה חציר ממקום למקום, ואפילו עושה צרכים על החציר. כל שעליכם לדאוג הוא שיהיה לכם מספיק חציר בכלוב של הצ’ינצ’ילה, ושהחציר הוא חציר טימותי או אורצ’רד. חציר טימותי נחשב להכי בריא, ואפילו סוגי חציר אחרים כמו חציר הרים וחציר שיבולת שועל יתאימו אם לא מצאתם חציר טימותי. מה שכן, לעולם אל תתנו לצ’ינצ’ילה חציר שן הארי או חציר קמומיל שהם רעילים לה.

את החציר יש לשים בכלי יעודי לו לייד קערת האוכל שבה תתנו לצ’ינצ’ילה שלכם כופתיות, ירקות ופירות. אתם לעיתים תגלו שהצ’ינצ’ילה שלכם משאירה כל מני שאריות חציר, ויתכן שתשאלו את עצמכם האם יש לזרוק את החציר הזה. כלל האצע הוא שכל עוד החציר לא רטוב, או איבד מריחו וטעמו הטרי, תוכלו להשאיר את החציר בכלוב כפי שהוא או לערבב אותו עם החציר החדש שתתנו לצ’ינצ’ילה.

יש לקחת בחשבון שכאשר אתם בוחרים את החציר לצ’ינצ’ילה שלכם לא רק סוג בחציר הוא שקובע. יש לתעדף חציר טרי ככל הניתן מכיוון שהוא יותר טעים ויותר מזין. אנחנו מוכרים גם חציר תוצרת הארץ וגם חציר מיובא, ותמיד עדיף חציר לצ’ינצ’ילות כמה שיותר טרי, אבל לעיתים בגלל עונתיות או מחסורים יכול להיווצר מצב של חוסר, ואז תפנו לחציר מיובא. רמתו והקפדת הגידול, ייבוש והאריזה שלו לא נופלות מהרמה המקומית (ואולי אפילו עולות עליה), אבל החציר הזה מבלה זמן מה בשילוחים מאירופה לישראל ולכן כמעט תמיד פחות טרי.

כופתיות לצ’ינצ’ילות – איזה כופתיות צ’ינצ’ילה אוכלת

כאשר מדובר בכופתיות לעיתים ישנו בלבול גדול בכל הנוגע למה שצ’ינצ’ילה אוכלת או אמורה לאכול. זה נובע בעיקר מכיוון שמכרסמים וצ’ינצ’ילות הן לא חיות מחמד מאוד נפוצות בישראל עדיין, והרבה אנשים עדיין לא הפנימו שלמרות ששני מכרסמים הם קרובי משפחה (לא נכון בכל המקרים, כמו למשל אצל ארנבים שהם בכלל לגומורפים), הם זקוקים לערכים תזונתיים שונים זה מזה.

ממש כמונו שאנחנו אוכלים לפי בלוטות הטעם ולא לפי הבריאות, כך גם הצ’ינצ’ילה שלכם לא תדע שכופתיות מסויימות לא טובות לה. לכן, אם תקנו את הכופתיות הגנריות למכרסמים שמוכרים בחנויות כאוכל לאוגרים, אתם תעשו לה נזק רב שייקצר את חייה. את תרכובת השמנים, חלבונים וויטמינים שצ’ינצ’ילה שחייה בבית כחיית מחמד תוכלו לספק לה אך ורק עם כופתיות מיוחדות לצ’ינצ’ילות.

אנחנו בארנב שלי עומדים אך ורק מאחורי כופתיות מעולות, ואנחנו מוכרים כופתיות של ביהפר, ורסלה לגה וקוניפיק. שלושת החברות הללו כבר שנים רבות מפתחות ומייצרות כופתיות לצ’ינצ’ילות והן עומדות בתווי התקן הגבוהים ביותר. שימו לב שכופתיות איכותיות הן בדרך כלל אחידות, כלומר שכל כופתית זהה לשנייה בשביל למנוע אכילה סלקטיבית. יש לפעמים ליינים יותר זולים שבהם מערבבים כל מני ירקות מיובשים בשביל להוסיף ניחוחות לכופתיות, וגם בשביל להראות יותר אטרקטיביים לבעלים של הצ’ינצ’ילה. כל עוד הן מבית היוצר של אחת מהחברות שציינו מעלה הן יהיו בסדר אך יש לבדוק שהצ’ינצ’ילה שלכם אוכלת הכל ולא בצורה סלקטיבית.

הליינים היותר יוקרתיים הם יותר טובים מכיוון שיש בהם רכיבים יותר מגוונים כמו גם יותר ויטמינים ומינרלים. בדרך כלל כדאי לתת מהם לצ’ינצ’ילות בהריון או בהנקה, או לצ’ינצ’ילות מבוגרות שמאבדות משקל. כמה כופתיות יש לתת לצ’ינצ’ילה? יש לתת כשתי כפות לצ’ינצ’ילה בוגרת שאפשר לחלק לארוחת בוקר וערב, ולצ’ינצ’ילה במשקל עודף יש לתת כף אחת. לצ’ינצ’ילות בהריון, הנקה, או בגיל מבוגר באיבוד משקל יש לתת פי שתיים מהמינון הנ”ל, כלומר עד 4 כפות ביום.

בגלל שלא נותנים כמות גדולה של כופתיות מומלץ כבר מהרגע הראשון לתת לצ’ינצ’ילה שלכם כופתיות מליין איכותי.

איזה ירקות מותר לצ’ינצ’ילות לאכול?

צ’ינצ’ילות הן הרביבוריות, משמע תזונתן מבוססת עשב וחציר. ירקות ופירות ינתנו להן רק בכמות מזערית כחטיף, למעט מגוון מצומצם של עלים ירוקים שמהם ניתן לתת כמות גדולה יותר. צ’ינצ’ילות לא יכולות לאכול את כל הירקות, ולכן ריכזנו לכם רששימה במאמר זה שתכלול את הירקות הנפוצים שהן יכולות, ולא יכולות לאכול:

צ’ינצ’ילות כן יכולות לאכול: סלרי, גזר, קייל, פטרוזיליה, דלעת (לא דלורית), חסה כהה או אדומה, בטטה, תפוח אדמה, אלפלפא – אספסת. פירות שצ’ינצ’ילות כן יכולות לאכול: תפוח ירוק, אגס, צימוקים, תותים. תמיד יש לדאוג שצ’ינצ’ילות יקבלו פירות יבשים ואף פעם לא טריים. פירות טריים עתירים במים ויגרמו להן לשילשולים.

אסור לתת לצ’ינצ’ילות את הירקות הבאים: מלפפון, אספרגוס, כרוב, כרוב סיני, ברוקולי, אפונה, כרוב הניצנים, עגבניה, ארוגולה, כוסברה, אפרסק, אלו וורה, אבוקדו, סלק, בזיליקום, דלורית, תירס, כרובית, קמומיל, תמרים, שן הארי, שמיר, אדממה, תאנים, ענבים, תימין, לוונדר, תרד, קישוא, שעעוית ירוקה. אסור לתת לצ’ינצ’ילות אגוזים, דגנים או קטניות מכל סוג שהוא. 

כמה צ’ינצ’ילות אוכלות?

כבעלי צ’ינצ’ילות, אתם צריכים לדעת כמה אוכל יש לתת לצ’ינצ’ילה שלכם. צ’ינצ’ילות אוכלות כל הזמן, אבל אבסולוטית פחות ממכרסמים קטנים אחרים, אבלהן צריכות שחציר יהיה נוכח כל הזמן בסביבת מחייתם. בנוסף, בערך כשתי כפות של כופתיות איכותיות לצ’ינצ’ילות, אחת בבוקר, ואחת בערב. אם מדובר בצ’ינצ’ילה בוגרת בעלת משקל עודף, ניתן לצמצם לכף אחת בלבד. ירקות ינתנו במשורה בלבד, ככף אחת ביום, ויש לתעדף עלים ירוקים וירקות שורש. פירות הן חטיף בלבד, ויש להמעיט במתן פירות לצ’ינצ’ילות.

איך צ’ינצ’ילות שותות מים?

הכי טוב לתת לצ’ינצ’ילות מים מבקבוק מים לתליה על סורגי הכלוב. מים חייבים להיות קיימים בשפע, עם דגש על מים נקיים, בשביל לקיים בריאות תקינה. בארץ אפשר לתת לצ’ינצ’ילות מים מהברז, למרות שעדיך לתת להן מים מסוננים. כמו כן כדאי לשים גם קערת מים בכלוב למקרה שהצ’ינצ’ילה שלכם מעדיפה לגוון או לשתות מקערה. ישנן קערות עם חיבור לסורגים שימנעו ממנה להפוך את הקערה על פיה.

מחשבות אחרונות על מה צ’ינצ’ילות אוכלות

תזונת הצ’ינצ’ילה שלכם תתבסס בעיקר על חציר טימותי וכופתיות מיוחדות לצ’ינצ’ילות, ותוכלו לתת להם גם קצת ירקות וממש מעט פירות. כשתרצו לתת לצ’ינצ’ילה שלכם יקר או פרי חדש, בהנחה ומותר לה לאכול אותו לפי הרשימה שלנו, עשו זאת בהדרגה כלומר ירק חדש אחד בכל פעם על מנת לבחון האם קיימת רגישות לירק זה. תזונה נכונה ובריאה היא נדבך אחד מאיך נגדל צ’ינצילה בריאה ומאושרת.

כמו כן, חשוב תמיד לתת לצ’ינצ’ילה שלכם אך ורק את הטוב ביותר. תקנו אך ורק אוכל לצ’ינצ’ילות מאיכות מעולה, ותמיד תתנו לה מזון טרי, ירקות טריים ונקיים מלכלוך או ריסוס, חציר תימוטי טרי, ומים נקיים שתחליפו כל יום. אם נהנתם ממדריך זה אנו ממליצים לכם לקרוא את המדריך שלנו על כמה זמן צ’ינצ’ילה חיה ואיך נאריך את חיי הצ’ינצ’ילה שלנו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


סל הקניות