כל מה שצריך לדעת על ארנבים
תרומה לארנבים
תרומה להצלת כלבים וחתולים
קוניפיק לארנבים
כופתיות ביהפר
משחקים לארנבים
תרומה לארנבים
תרומה להצלת כלבים וחתולים
קוניפיק לארנבים
כופתיות ביהפר
משחקים לארנבים
previous arrow
next arrow
ארנב רגוע ולא מפחד

איך לגרום לארנב לאהוב אותך?

“למה הארנב שלי מפחד ממני” – זו שאלה ששמענו לא מעט פעמים. רבים האנשים שמאמצים ארנב ומופתעים לגלות שלמרות שהוא נראה כמו הדבר הכי מתכרבל בעולם, זה לא ממש המצב. אנחנו נרצה לחדד פה נקודה חשובה: ארנבים הם חיות חברתיות שזקוקות להתייחסות ומשחק כמו גם לאהבה, אבל בטבעם הם חיות טרף. כלומר, האינסטינקט הראשוני שלהם הוא להתחבא כאשר הם פוגשים אנשים חדשים, שומעים רעש חזק וחד, במיוחד אם הוא לא מוכר, או שהם מבחינים בתנועה מפתיע ופתאומית.

לכן לאחר שהבאתם ארנב חדש הביתה, יהיה עליכם לבלות איתו זמן על מנת שיבטח בכם. זוהי השקעה בקשר שלכם מכיוון שככל שתשקיעו יותר זמן ותתחברו עם הארנב, ככה יתחזק הקשר ביניכם ותפתחו חברות עמוקה. ריכזנו עבורכם מספר טיפים על איך לגרום לארנב לבטוח בכם ולהפוך לחבר לחיים. המשיכו לקרוא על כך בהמשך המאמר ותלמדו איך לגרום לארנב שלכם לא לפחד מכם ו”לאהוב אתכם” כמה שיותר מהר.

חיבוק עם ארנב

  1. תשבו עם הארנב –  כאשר אתם עומדים לארנב יש קשר ישיר רק עם הרגליים שלכם, וכחיה חברתית הוא יעדיף לתקשר עם הפרצוף שלכם ולא עם הנעליים. כמו כן, אתם תראו כמו ענק גדול ומפחיד לידו, וזה יגרום לו לרצות להסתתר מכם, ואם הארנב שלכם מאוד ביישן ופחדן, יתכן שהוא אפילו לא יבוא אליכם בפעמים הראשונות שאתם יושבים על הרצפה ומחכים לו. אתם יכולים לקרוא ספר או לשחק בטלפון וזה ישרה עליו יותר נחת מכיוון שאתם לא מתרכזים רק בו. לאט לאט הוא יתקרב אליכם וישב לידכם ויחפש תשומת לב מכם.
  2. תנו לו לבוא אליכם – חשוב מאוד שלא להכריח את הארנב לבוא אליכם, אלא לחכות לו שיראה סימנים של סקרנות כאשר אתם מחכים לו על הרצפה, כמו שכתבנו בסעיף הראשון. אתם יכולים לפתות אותו עם חטיפים אבל תמיד תדאגו שיהיה לו נתיב מילוט “לברוח” מכם אם הוא ירצה בכך, מכיוון שהיעדר נתיב מילוט יגרום לו שלא לבטוח בכם באופן אינסטינקטיבי.
  3. נסו לשמור על סדר יום קבוע –  ארנבים אוהבים רוטינה קבועה, וכל דבר שמחוצה לה עשוי להפחיד אותם ולהכניסם ללחץ. הם אוהבים לאכול בשעות קבועות, להוציא אנרגיה בשעות קבועות (במיוחד אם הוא תחום בגדר גורים חלק גדול מהיום), וגם לבוא באינטראקציה עם אנשים (כלומר אתם) בשעות קבועות.
  4. תאלפו את הארנב שלכם – ככל שתקפידו יותר על אילוף וחינוך של הארנב שלכם כך תעמיקו את הקשר ביניכם והוא יאהב ויבטח בכם יותר. תוכלו ליהנות מהמדריכים שכתבנו על חינוך ואילוף ארנבים בלינק.
  5. אל תרימו את הארנב שלכם – רק אם אתם חייבים. בגלל שארנבים הם חיות נטרפות, הייצר האבולוציוני שלהם הוא לברוח ולהסתתר. ואם לא תאפשרו להם לעשות זאת אם ירצו בכך, הם נכנסים לסטרס. כאשר מרימים ארנב הוא מתחיל להילחץ מכיוון שהוא לא יכול להימלט יותר. בהרבה מקרים הוא אפילו יתחיל להאבק בכם, אבל גם אם לא, בכל מקרה הוא יבטח בכם פחות.
  6. תנו לארנב שלכם חטיפים – אבל אל תתנו לו יותר מדי. בהרבה מקרים אפילו מעט כופתיות ירצו אותו ויהוו אלטרנטיבה טובה לחטיפים מתוקים. כך תיצרו אצל הארנב התנייה חיובית לאינטראקציה אתכם ותפחיתו את רמות החשש אצלו בצורה משמעותית.
  7. לטפו את הארנב שלכם – ארנבים מאוד אוהבים ליטופים אפילו יותר מאשר שהם אוהבים חטיפים. למדו את הארנב שלכם לא לפחד מידיים קודם כל בכך שתמיד תראו לו את הידיים שלכם לפני שאתם נוגעים בו. אחר כך תלטפו אותו על הראש ועל הגב ואפילו לגעת לו באוזניים זה בסדר. אל תלטפו לו את הבטן והרגליים מכיוון שהם לא אוהבים את זה. הנקודות האהובות על רוב הארנבים הן המצח ומאחורי האוזניים. חלק מהארנבים אוהבים גירודים על עצמות הלחיים. נסו עוד נקודות אינדיבידואליות לארנב שלכם.
  8. שמרו על שקט ליד הארנב – ארנבים לא אוהבים רעש או צלילים חזקים. אם יהיו רעשים סביבכם כל הזמן הארנב יהיה בלחץ וכל הזמן עירני ועל המשמר. יהיה מאוד קשה לגרום לו להירגע ולבטוח בכם שהוא בכזה הלך רוח.
  9. תנו לארנב שלכם משחקים – גם אם אתם לא מתקשרים איתו באופן ישיר, צעצועים לארנבים יעלו את רמות הריגוש והמחשק שלהם, וממש כמו אנשים וילדים, כאשר הם משחקים רמות העירנות שלהם יורדת והם יהיו יותר פתוחים למגע וקשר אתכם. חשוב להקפיד שלא לבוא אליהם או לכפות עליהם מגע ולהתחשב בכל הנקודות שדנו בהן עד עכשיו.
  10. סרסו או עקרו את הארנב/ת שלכם – אם הארנב שלכם הגיע לגיל ההתבגרות ולפתע נראה שהוא שונא את כולם, יתכן שסירוס יהיה הכרחי. בגיל ההתבגרות ארנבים מפתחים לרוב נטיות טריטוריאליות, וזה משהו שתרצו למנוע אם אתם מגדלים ארנב מחמד כחיית בית.

5 מחשבות על “איך לגרום לארנב לאהוב אותך?”

  1. לארנבונים לוקח זמן לבטוח ולתת אמון בבעלים שלהם ובעיקר אם עברו לבית חדש לכן מה שאני ממליצה זה פשוט להניח לו בלי לנסות להרים אותו (ארנבונים שלי שום קשר לא אוהבים להיות מורמים הם חייה נטרפת אחרי הכל וכל ברמה מכניסה אותם להיסטוריה ומנסים להשתחרר מהידיים והם חלילה עלולים לשבור את עמוד השידרה שלהם) אבל מה שכן תוכלי לעשות זה פשוט לתת לו להתרוצץ לו בחדר ושאת תשבי על הריצפה לאט לאט הוא ינסה להתקרב אלייך כדי להריח אותך ובזמן שהוא עושה את זה אל תושיטי לעברו יד ואל תנסי ללטף אותו פשוט תתני לו לרחרח אותך וכך הוא יבין שאת לא מהווה לו איום. תמשיכי לתת לו לאכול מהיד שלך זה מעולה ויכול לעזור לו להתקרב אלייך יותר. בקשר לקולר שראיתי ששמת לו ממליצה להוציא את זה המפרקת שלהם מאוד עדינה והוא עלול להיתקע עם זה איפה שהוא ואף לפצוע את עצמו.

  2. הכי חשוב זה סבלנות ולא לכפות על הארנבון לבטוח בך. חטיפים גם יכולים לעזור, כך שתצרי חיזוק חיובי במה שקשור אלייך. זהו אותו העיקרון באילוף הארב. כאשר הארנבון שלך יתחיל לבטוח בך נסי לאלף אותו, ומאן חיזוק הקשר בינכן.

  3. היי יש לי זוג ארנבות שבהתחלה היו משחקות יפה ביחד ועכשיו אחת בורחת והשניה תמיד רוצה להתקרב אליה , למה זה ככה פתאום?

    1. היי סהר,
      האם יכול להיות שהן בדיוק התבגרו מינית? בנות כמה הן?
      אם לא, האם משהו השתנה בסביבה שלהן?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


סל הקניות