הפוסט הבא יענה לכם על השאלה “איך מנקים ארנבים?”, מה מומלץ ומותר, ומה אסור. התשובה הפשוטה לשאלה האם מותר לרחוץ ארנב היא לא! ארנבים מאוד רגישים למים, ומקלחת עלולה להכניס אותם למצב של פאניקה – וזה עלול לגרום להתנהגות שתוביל לפציעות, ולעיתים למוות. כמו כן מאוד קשה לייבש פרווה של ארנבים, והם עלולים להגיע למצב של היפותרמיה, לחלות ואפילו למות.
ארנבים מנקים את עצמם, ולכן אין סיבה לנקות אותם אלא במקרים חריגים בהם הם התלכלכו מאוד, או הפסיקו לטפח את עצמם. הם מנקים את עצמם בעזרת הלשון, ןמתחילים בדרך כלל ברגליים הקדמיות שלהם, בהן הם נעזרים לנקות את האזורים שאליהם הם אינם מגיעים עם הלשון. ארנבים נוטים לנקות את עצמם כל הזמן, לכל אורך היום, ואם הם מפסיקים להתנהג ככה, יתכן והם לא מרגישים טוב. במצב כזה עליכם לעקוב אחר פעילות הארנב, ואפילו לקחת אותו לוטרינר לבדיקה. אבל ישנם מקרים בהם מומלץ כן לעזור לארנבון במלאכת הניקיון.
מתי כן מומלץ לנקות את הארנב שלכם?
כאשר הארנב שלכם מלוכלך מאוד, ולא מצליח או שפשוט הוא לא מנקה את עצמו, כדאי לעזור לו לעשות כן. אם הוא מלוכלך מעט, אל תעזו דבר, ותנו לו את הזמן, כי בסוף הוא ינקה את עצמו. אם למשל הוא נכנס לשלולית או בוץ, והוא מלוכלך מאוד עם בוץ שהתקשה עליו, זה יהיה זמן טוב לשקול לנקות אותו.
“מקלחת” יבשה לארנב
בשום פנים ואופן אסור להרטיב את הארנב כולו או להשקיע אותו במים. אפילו שימוש במים וסבון צריך להיעשות באופן מוגבל מאוד. מקלחת יבשה היא תמיד הפיתרון הראשון שעליכם לפנות אליו. קודם כל תברישו את פרוות הארנבון בשביל להסיר כמה שיותר לכלוך בלי שום תוספים או סבון. אל תאבקו, ותהיו עדינים לכל אורך הדרך בשביל שלא תפצעו אותו. לאחר מכן תפזרו קורנפלור על הנקודות המלוכלכות בפרוותו באופן נקודתי. הבוץ או הלכלוך הרטוב יקרש, ותוכלו להבריש אותו החוצה מפרוות הארנב. גם אם הוא מכוסה כולו בבוץ זוהי השיטה העדיפה, ולמרות שהיא לוקחת זמן, שווה לעבור חלק חלק ולנקות את הארנב שלכם כך.
מה לעשות אם הארנב שלי מסריח?
סביר שתרצו לנקות את הארנבון שלכם אם הוא מדיף ריח רע, אבל מקלחת היא לא הפתרון גם המקרה זה. לארנבים יש בלוטות שמפרישות ניחוחות למען סימון טריטוריה – סביב פי הטבעת, ומתחת לסנטר. זו שמתחת לסנטר אינה מפרישה ריחות חזקים במיוחד ולכן אין לנקותה, אבל זו שסביב פי הטבעת מדיפה ריחות חזקים. מאוד פשוט לנקות, פשוט תרטיבו מקל אוזניים במים, ותברישו איתו בעדינו סביב פי הטבעת של הארנב. תהפכו אותו בעדינות על הגב שהוא שוכב על הרגליים שלכם ולטפו אותו, כך שהוא לא יכנס ללחץ.
ניקוי נקודתי בתמיסת מים ושמפו מיוחד לארנבים
אם לא ניקיתם את הבלוטות הללו זמן רב או אף פעם, יתכן שצריך יותר ממים בשביל לנקות אותן. במצב כזה תצטרכו להשתמש בסבון, אבל בשום פנים ואופן אסור לכם להשתמש בסבון לבני אדם. עליכם לקנות שמפו מיוחד לארנבים שתוכלו למצוא בעמוד החנות שלנו לציוד לארנבים, ולא לאף חיה אחרת. בסבון לא משתמשים ישירות על הארנב, אלא מוהלים אותו המים בקערה נפרדת, ומשתמשים בתמיסת המים סבון/שמפו. כמו כן, על המים להיות פושרים – לא קרים מדי ולא חמים מדי.
תוכלו להשתמש בתמיסה הזו גם לנקיון כתמים חזקים על פרוות הארנב, תוך שאתם משתמשים בצמר גפן שנספג בה לצורך פעולה זו. לאחר שניקיתם את הארנבון, תוודאו שהסרתם כל שארית סבון ממנו. לאחן מכן עליכם לייבש אותו בעזרת מייבש שיער על החום הנמוך ביותר.
איך מנקים את הארנבון מפרעושים?
התשובה לשאלה זו היא אולי ישירה ופשוטה, אבל גם ההגיונית ביותר. יש לקנות תכשיר נגד פרעושים מיוחד לארנבים ולא להשתמש בתכשירים לחיות אחרות.אחרי שקניתם כזה תכשיר, תעקבו אחר הוראות היצרן. קווים כללים לשימוש בתכשיר זה הם:
- יש לשים מהתכשיר רק בין עצמות הכתף של הארנב, מכיוון שהוא לא יכול ללקק או לגרד את וכך הוא לא יאכל את הכימיקלים.
- חשוב מאוד לנקות ולחטא את איזור המגורים שלו, מכיוון שרוב הסיכויים שהוא נגוע בפרעושים.
- יש לחזור על פעולה זו מספר פעמים בתדירות המצויינת בהוראות השימוש, עד שהפרעושים נעלמים.
- לאחר שהשתמשתם בתכשיר, יש לסרק את הארנב ולהסיר את הפרעושים המתים.
- אסור להשתמש בכימיקלים חזקים שמכסים את כל גוף הארנב.
נשמח לשמוע על עוד שיטות ודרכים לניקוי ארנבים גם מכם, מכיוון שאין כמו ניסיון אישי בשביל להוסיף לגופי הידע הקיימים. נשמח שתגיבו לפוסט זה כך ששאר קהילת מגדלי הארנבים תוכל ליהנות מהידע והניסיון שלכם.